Angst Theater: durf jij te komen?

Hoe ontstaat angst in ons brein?
Vliegangst, de angst voor ernstige ziektes, faalangst — ook de bekende neuropsycholoog Erik Scherder kent deze angsten uit eigen ervaring. Hij opent het congres over angst met een presentatie over het ontstaan van angst in ons brein, waarbij hij niet alleen zijn wetenschappelijke inzichten deelt, maar ook persoonlijke verhalen over hoe hij zelf met deze angsten omgaat. Meer leren over het ontstaan van angst draagt bij aan het kunnen geven van goede psycho-educatie aan je patiënt. Daarnaast zet deze presentatie mogelijk ook aan tot nadenken over jouw eigen angst(en) en hoe je daar mee omgaat. Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe beter je hulp kunt verlenen.

Angst Quiz: herken jij de verschillende vormen van angst?
Angst kent vele verschijningsvormen. Sommige mensen zijn bang voor spinnen, anderen durven niet alleen over straat, weer anderen breekt het (angst)zweet uit als zij een presentatie moeten geven, dan zijn er nog de piekeraars die zich over alles zorgen maken. Elke vorm vraagt om een andere aanpak. Daarom is het belangrijk dat je de verschillende vormen van angst van elkaar kunt onderscheiden. Dat ga je leren aan de hand van een kennisquiz met veel casuïstiek. Durf jij mee te doen?

Wat zegt de NHG standaard Angst?
Is de NHG standaard over Angst nog up-to-date? In welke gevallen wordt er medicatie voorgeschreven? Welke nieuwe (experimentele) angst interventies staan nog niet in de standaard? Na deze les ben je weer helemaal bij!

Keuzesessies
In de middag volg je keuzesessies waarbij we ingaan op de behandeling van verschillende angsten

Type scholing

Congres

Datum & Plaats

11 april 2025
FIGI theater Zeist

Accreditatie

LV POH-GGZ: 5 punten

Kosten

€295 (vrijgesteld van BTW)

Inclusief kennisquiz

Deelnemers ontvangen, naast het ticket voor het congres, ook toegang tot de onze online kennisquiz over psychische problemen.

Keuzesessies

  • Sociale fobie
  • Paniekstoornis.
  • Specifieke fobie
  • Gegeneraliseerde angststoornis

Bekijk ook onze andere cursussen