BIG5 congres over psychische klachten

Het aantal mensen dat zich in de huisartspraktijk meldt met psychische klachten is fors toegenomen de afgelopen jaren. Veel mensen maken zich zorgen over wat er in de wereld gebeurt en zien de toekomst somber in. Hoe geef je deze mensen weer hoop en perspectief? Dat leer je tijdens het BIG5 congres over psychische klachten in de huisartspraktijk.

Programma

09.00 uur Registratie deelnemers

09.25 uur Welkom en opening dagvoorzitter

09.30 uur Angst

10.30 uur Depressie

11.45 uur Pauze

12.00 uur Slaapproblemen

13.00 uur Lunch

14.00 uur Overspanning en Burn-out

15.00 uur Pauze

15.15 uur Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK)

16.15 uur Einde programma

Datum

Vrijdag 10 juni 2022

Locatie

FIGI Theater Zeist

Accreditatie

LV POH-GGZ: 5 punten

Kosten

€220,- ex BTW

Incl. E-learning

Deelnemers krijgen ook toegang tot onze e-learning over de NHG Standaarden psychische klachten

Sprekers

Lidewij Wind 

Lidewij Wind is huisarts en kaderarts GGZ. Naast haar werk als huisarts is zij huisarts-docent en groepbegeleider van de GGZ module bij de huisartsopleiding in Utrecht. Ook is zij als actief als bestuurslid van PSYHAG, de huisartsen-expertgroep voor psychische klachten in de huisartsenpraktijk. Samen met een aantal collega kaderartsen GGZ zal zij de verschillende onderwerpen behandelen waarbij jouw rol als POH-GGZ centraal staat.

Carine den Boer

Carine den Boer is huisarts en kaderarts GGZ. Haar missie is de zorg voor mensen met SOLK, ook wel Aanhoudende Lichamelijke Klachten ALK genoemd, en chronische pijn in Nederland te verbeteren en verbinding te maken tussen eerste en tweede lijn, somatische en psychologische zorg. Carine was ook verantwoordelijk voor het tot stand komen van de zorgstandaard SOLK.

Christine van Boeijen

Christine van Boeijen is psychiater gespecialiseerd in begeleide zelfhulp voor angststoornissen in de eerste lijn. Haar doel is om professionele hulp beschikbaar te stellen voor alle psychiatrische patiënten, vooral patiënten met angst in de eerste lijn. Christine ontwikkelde Learn2Dare: het eerste begeleide (online) zelfhulpprogramma voor het overwinnen van angstklachten.

Tessa Dekkers

Tessa Dekkers is slaapcoach en gespecialiseerd in Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Zij ontwikkelde voor praktijkondersteuners GGZ de training ‘Beter slapen met ACT’ waarin zij uitlegt hoe je deze vorm van gedragstherapie kunt inzetten om het natuurlijk slaappatroon van mensen met slaapproblemen te herstellen.

Hanneke Chardon

Hanneke Chardon is huisarts en kaderarts GGZ. Zij werkt in een gezondheidscentrum in Beverwaard en is daarnaast docent aan de huisartsopleiding in Rotterdam.

Kosten

De kosten voor deelname aan het BIG5 congres bedragen €220,- per persoon (excl. BTW).

Inclusief E-learning

Als deelnemer krijg je ook toegang tot onze geaccrediteerde e-learning over psychische klachten (t.w.v. €120).

Accreditatie LV POH-GGZ

BIG5 congres: 5 punten
Bijbehorende E-learning: 6 punten
In totaal levert deelname aan dit congres dus 11 punten op.