Sofa Sessies

Tijdens de sofa sessies voeren we gesprekken met vooraanstaande psychologen over actuele thema’s binnen de geestelijke gezondheidszorg. Tijdens de eerste editie praten we bijvoorbeeld over de impact van seksueel grensoverschrijdend gedrag op slachtoffers. Maar ook over stress en het overwinnen van sociale angst. Gespreksleider Marissa van der Sluis (ook wel bekend als de podcast psycholoog) zorgt ervoor dat de vertaalslag wordt gemaakt naar de behandelpraktijk.

UITVERKOCHT

Programma

09.00 uur Registratie deelnemers

09.30 uur Welkom en opening dagvoorzitter

09.45 uur MeToo: slachtoffers van seksueel misbruik

10.45 uur Pauze

11.00 uur Prestatiedruk: stop de ratrace!

12.00 uur Lunch

12.45 uur Leefstijlgids tegen somberheid

13.45 uur Pauze

14.00 uur Tem je sociale angst

15.00 uur Pauze

15.15 uur Negatief zelfbeeld

16.15 uur Einde programma

Datum

Vrijdag 3 februari 2023

Locatie

FIGI Theater Zeist

Accreditatie

LV POH-GGZ: 6 punten
KNMG (cluster 1): geen punten

Kosten

€225,- ex BTW

De kosten zijn inclusief boek van één van de sprekers. Geef je keuze aan op het aanmeldformulier.

Sprekers

Iva Bicanic

MeToo: seksueel grensoverschrijdend gedrag

Seksueel overschrijdend gedrag en geweld is een groot maatschappelijk probleem en laat diepe sporen na bij de slachtoffers. De reacties van de omgeving zijn vaak niet steunend: ”Ach het viel toch wel mee?” of ”Waarom ging je dan met hem mee?”. Victim blaming heet dat. Tijdens deze sessie laat Iva Bicanic (klinisch psycholoog en expert op het gebied van seksueel misbruik) zien hoe groot de impact is op slachtoffers en hoe je deze mensen het beste kunt helpen.

Thijs Launspach

Prestatiedruk: stop de ratrace!

Nóg gelukkiger en nóg succesvoller: het gevoel nooit goed genoeg te zijn, zit ingebakken in onze tijd. Hoe je ook je best doet om ‘jezelf te verbeteren’, er is altijd wel iets aan jezelf om ontevreden over te zijn. Stop met die ratrace, want je gaat hem nooit winnen! In zijn boek Je bent al genoeg legt psycholoog Thijs Launspach hoe je mentaal gezond kunt blijven in een wereld van prestatiedruk en hoge verwachting.

Bjarne Timonen

Leefstijlgids tegen somberheid

In het boek De leefstijlgids tegen somberheid toont Bjarne Timonen (GZ-psycholoog) aan de hand van de meest recente wetenschappelijke inzichten aan hoe leefstijlveranderingen invloed hebben op je gemoedstoestand. Door middel van handige tools, aansprekende voorbeelden en ervaringen uit de praktijk vormt het boek een praktische gids om uit je dal te komen.

Rob Faltin

Tem je sociale angst

In het boek Laat ze maar denken legt Rob Faltin (cognitief gedragstherapeut/psychotherapeut) uit hoe je je zenuwen kunt temmen. Met beproefde oefeningen, uitleg in begrijpelijke taal en vele voorbeelden, leer je je minder aan te trekken van wat anderen van je vinden en kom je erachter dat afwijzing minder erg is dan je misschien denkt.

Manja de Neef

Negatief zelfbeeld

Een negatief zelfbeeld brengt je onnodig veel leed. Het lijkt misschien moeilijk, maar je kunt wel degelijk een positiever zelfbeeld krijgen. Alle kleine en grote succesjes, kunnen samen zorgen voor een stevig, positief zelfbeeld, dat je leven gemakkelijker en onbezorgder maakt.

Gespreksleider

Marissa van der Sluis

De Podcast Psycholoog

Marissa van der Sluis is oprichter en host van De Podcast Psycholoog. Ze behaalde zowel de master Sociale Psychologie als de master Klinische Psychologie cum laude. Daarna werkte ze jarenlang als therapeut in Amsterdam en als docent aan de Universiteit van Amsterdam op de afdeling Klinische Psychologie.

Gratis boek bij inschrijving

Deelnemers ontvangen één gratis boek bij inschrijving. Je kunt kiezen uit onderstaande 5 boeken.

UITVERKOCHT