Relatieproblemen in de huisartspraktijk

Relatieproblemen veroorzaken veel stress en kunnen de onderliggende reden zijn van psychische en/of lichamelijke klachten waarmee mensen naar de huisartspraktijk komen. Tijdens dit congres gaan we aan de hand van casuïstiek in op een aantal veel voorkomende relatieproblemen die je kunt tegenkomen in de praktijk zoals:

  • Jonge ouders: ‘we zijn nooit meer samen’
  • Stellen van middelbare leeftijd: ‘is dit alles?’
  • Verder na een affaire: hoe doe je dat?
  • EFT bij ziekte en overlijden (komt een vrouw bij de dokter)

Hoewel de basis van relatiegesprekken vaak hetzelfde is vraagt elke probleemsituatie om een specifieke aanpak. Dat ga je leren tijdens deze EFT masterclass die onder leiding staat van relatietherapie experts Karin Wagenaar en Desiree van den Broek.

Voorlopig programma

12.00 uur Registratie met inlooplunch
12.30 uur EFT introductie
13.00 uur Blok 1: casusbespreking
15.00 uur Pauze
15.30 uur Blok 2: casusbespreking
17.30 uur Einde programma

Datum & Plaats

Vrijdag 5 juli 2024
Studio24 Amersfoort

Accreditatie

LV POH-GGZ: 5 punten
KNMG: 5 punten (in aanvraag)

Doelgroep

POH-GGZ
Huisarts

Kosten

€295 (vrijgesteld van BTW)

Incl. e-learning

Deelnemers krijgen naast het ticket voor het congres ook toegang tot onze e-learning relatietherapie (5 extra punten LV POH-GGZ)

Inclusief e-learning

Als deelnemer krijg je ook toegang tot onze e-learning over relatietherapie. Deze e-learning biedt praktische en toegankelijke inzichten uit de EFT waarmee partners hun relatie kunnen verbeteren. De sprekers zullen tijdens het EFT congres ingaan op sommige casussen uit de e-learning dus we adviseren deze te maken voorafgaand aan het congres. De e-learning levert 5 extra accreditatiepunten (LV POH-GGZ)

Karin Wagenaar

Karin Wagenaar is psychotherapeut/systeemtherapeut bij het Centrum voor Psychotherapie van Pro Persona. Daarnaast geeft zij trainingen als docent bij de RINO Groep te Utrecht en vanuit de Stichting EFT (Emotionally Focused Therapy) Nederland waar Karin jarenlang voorzitter van was.

Desiree van den Broek

Desiree van den Broek is relatiecoach en voormalig directeur Stichting EFT Nederland. Naast haar werk als therapeut verzorgt zij regelmatig de Houd me Vast training voor echtparen. Net als Karin geeft ook Desiree veel onderwijs op het gebied van EFT.

Bekijk ook onze andere cursussen